Een ei maakt je blij

Een ei maakt je blij, geldt dat ook voor jou?

Met Pasen worden veel eieren gegeten, omdat vroeger tussen Carnaval en Pasen 40 dagen werd gevast. Men moest zich onthouden van vlees en zuivel, dus ook geen ei. Als de dagen langer werden en de kippen weer eieren gingen leggen, dan werd de voorraad opgespaard om daar dan na het vasten van te kunnen genieten.

Eenieder heeft zo zijn of haar eigen voorkeur hoe we ons ei het liefste eten. Zo lust mijn partner absoluut geen gekookt ei, maar wel geklopt en gebakken. Mijn dochter noemde dat vroeger ‘een klokei’. Zij eet heel graag eieren en het liefste heeft ze wentelteefjes. Ik denk dat wentelteefjes voor de meeste kinderen het ei-gerecht nr 1 is. Zelf ga ik het liefst voor een zacht gekookt eitje of een spiegelei. En niet te vergeten met Pasen ook af en toe voor een puur chocolade ei!

Ei en een gezond eetpatroon

Eieren zijn een belangrijke eiwitbron en bezitten alle aminozuren. Daarbij zijn ze rijk aan de vitamines A, B12, D, ijzer, zink en selenium. Het beste eet je eieren van loslopende kippen, deze bevatten deels Omega-3-vetzuren en ze hebben zelfs als je ze dagelijks eet, geen nadelig effect op je cholesterolwaarden.Ze passn heel goed in een gezond eetpatroon.

Eieren verzadigen goed dus je kan ze goed bij je ontbijt of lunch, maar ook als vleesvervanger bij je avondeten kiezen. Er zijn ontzettend veel verschillende bereidingsmogelijkheden met eieren. Zo kan je er bijvoorbeeld een zoete of een hartige taart mee bakken, omeletreepjes aan de soep toevoegen of ze verwerken in een gezonde pannenkoek. Daarbij is een ei ook altijd een gezond en lekker tussendoortje.

Gezichtsmasker

Maar wist je dat een ei ook een hele goede gezichts- en haarverzorger is? Je kan namelijk een masker maken van ei. Een glimmende en vette huid heeft bijvoorbeeld baat bij een eiwitmasker en een masker van eigeel helpt bij een droge huid. Je kan het ook vaak nog combineren met andere natuurlijke voedingsmiddelen zoals honing, avocado of olijfolie. Op het internet kun je allerlei verantwoorde maskerreceptjes vinden.

Ik wens iedereen hele fijne Paasdagen en een heerlijke zachte lente toe!

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om je eigen afslankexpert te worden en je hoeft nooit meer op dieet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.