5 Tips afvallen en volhouden

De eerste stap zetten

Hier 5 tips over afvallen en volhouden. De eerste stap zetten is natuurlijk erg belangrijk op weg naar afvallen. Maar velen starten zonder een goede voorbereiding en houden het daardoor helaas niet lang (genoeg) vol. Wil jij graag afvallen en naar een blijvend gezond gewicht? Maar lukt het je steeds weer niet om het vol te houden, lees dan gauw verder.

1. Zorg dat je helder hebt waarom je wilt afvallen.

Dus niet alleen waarom dat je minder wilt wegen, maar vooral wat het voor jou en je leven betekent om die kilo’s kwijt te raken. Welke voordelen heeft het voor jou. Ga steeds weer terug naar die waarom, laat het je steeds weer motiveren en onderneem actie.

2. Waak ervoor dat je niet te hard van stapel loopt.

Als je teveel ineens aanpakt, zal je zeker falen. Dat is niet goed voor je doel en niet goed voor je eigenwaarde. Kies ervoor om maximaal aan 3 kleine veranderingen te werken. Bijvoorbeeld elke dag een half uur inspanning, een half uur ontspanning en langzamer eten.

3. Zorg voor structuur

Als je wilt afvallen, dan betekent dat werken aan een gedragsverandering. Het is goed om van tevoren te bepalen wat je gaat eten en wanneer. Zorg voor vaste tijden van alle maaltijden en tussendoortjes. Als dat een gewoonte wordt, vermindert de kans op snaaien. Structuur moet dagelijks prioriteit worden!

4. Word je bewust

Allerlei stemmetjes in ons hoofd die ons soms tot vervelens toe vertellen dat we het niet kunnen, het toch (weer) niet gaat lukken, dat het zo moeilijk is… zullen je doel in de weg staan. Dus wordt je bewust als de innerlijke criticus aan het woord is. Het zijn maar gedachten die veelal voortkomen uit overtuigingen, het is niet de waarheid! Het beste kijk je vanuit een ander perspectief ernaar. Wat zou je in dezelfde situatie tegen een goede vriend zeggen. Vaak kijk je er dan anders tegenaan, meer vanuit je ratio en minder vanuit emoties.

5. Soms of consequent

Een blijvend gezond gewicht is mogelijk als jij werkt aan een consequente gezonde levensstijl. Een dieet is vaak te drastisch en af en toe je best doen om daarna de teugels weer te laten vieren, zal je helaas niet je gewenste gewicht bereiken. Zeker is het prima om af en toe de teugels te laten vieren. Maar kies jij soms voor gezond en consequent voor ongezond, draai het dan vanaf nu om. En dan kan af en toe iets lekkers best, op de voorwaarde dat je bewust eet, ervan geniet en vooral zonder schuldgevoelens achteraf!

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Zou je meer willen weten over mijn werkwijze en kun je wel advies gebruiken? Klik dan hieronder op de roze knop en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een gesprek waarin je al waardevolle tips/advies kunt tegemoet zien.

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om je eigen afslankexpert te worden en je hoeft nooit meer op dieet.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.