Anders afvallen

Een brief voor jou, lieve vrouw

Ik weet dat je struggelt, al veel te lang. Je wilt afvallen en gaat van dieet naar dieet. Toch lukt het je niet om blijvend af te vallen en inmiddels is het een enorme strijd voor je geworden. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Steeds weer nieuwe hoop dat er een blijvende oplossing moet zijn. Maar door alle teleurstellingen brokkelt het beetje hoop dat je hebt steeds meer af…

Afvallen eenvoudig?

Het lijkt eenvoudig, gewoon minder eten dan je verbruikt en je valt af. Maar jij weet wel beter, toch? Jij kampt inmiddels al zolang met dit probleem. Ik ga ervan uit dat jouw gewichtsprobleem ondertussen voor jou een issue is geworden. Een issue is voor mij een probleem waarbij je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen. Met overgewicht gebeurt dat voornamelijk als iemand al meerdere diëten heeft gevolgd. Je wilt een oplossing, maar het probleem wordt steeds groter…

Issues

Allemaal hebben we zo onze issues, ik, jij en ja hoor ook je collega en buurvrouw waarvan je denkt dat alles min of meer vanzelf gaat. Niks is wat het lijkt! Jij wilt heel graag van je overgewicht af, het trekt meer aandacht van je dan je wilt. En weet je, zo gaat het helaas met issues. Het lijkt wel of ze onze volledige aandacht opeisen. Hoeveel tijd en aandacht er ook naartoe gaat, het lost het probleem niet op. Het zorgt er alleen maar voor dat je steeds radelozer wordt. Herkenbaar?

Het kan anders!

Als jij jezelf al jaren van dieet naar dieet sleept, kan ik me goed voorstellen dat het voor jou momenteel lastig is om te geloven dat het ook anders kan. Toch kan het echt wel anders, ook voor jou! Wil je een blijvend resultaat, dan zal je andere keuzes moeten maken dan je tot nu hebt gemaakt. Stop met diëten en stel je open voor een andere kijk op afvallen. Onderzoek welke associaties je hebt met betrekking tot afvallen. Wat roepen onder andere de woorden eten, afvallen, gewicht, je lichaam en bewegen bij jou op? Het zij jouw associaties, jouw perceptie dat bepaald wat je denkt, voelt en welke keuzes je maakt. Lees deze laatste zinnen nog een keer, want ze zijn belangrijker dan jij nu waarschijnlijk beseft. Hier ligt een sleutel voor jouw issue!

Zo snel mogelijk een oplossing…

Het is logisch dat jouw issue je enorm in de weg staat. Je misschien zelfs beperkt in wie je wilt zijn, in het leven dat je wilt leiden en bij wat je het liefste zou willen doen… Dat leidt er vaak toe dat je het issue zo snel mogelijk wilt oplossen. Ik hoop dat je inziet dat een quick fix alleen een korte termijn oplossing is. Voor blijvend afvallen is nu eenmaal meer nodig. Je leefwijze zal je niet voor even maar voor je hele leven moeten aanpassen als je een blijvend resultaat wilt. Daarom is het zo belangrijk om te gaan werken aan gedragsverandering.

Een prioriteit is geen excuus

Soms zijn er heftige gebeurtenissen die afvallen in de weg kunnen staan. Stel prioriteiten, maar wees alert op excuses. Wees eerlijk naar jezelf en laat niet alles een reden zijn om het steeds voor je uit te schuiven. Volgend jaar zou je wensen dat je vandaag was begonnen! Druk zijn is vaak een reden waarom het er maar niet van komt. Maar hoe lang kun je dat excuus gebruiken? Bedenk dat als je wegens tijdsgebrek of gemak toch weer kiest voor een snelle en gemakkelijke methode, je volgend jaar staat waar je nu staat. Zelfs nog een ‘trede’ lager… Maak liever een bewuste keuze en neem een besluit. Wat je daarbij kan helpen is op een A4 schrijven, wat zijn de voordelen als ik het anders ga doen. Als ik kies voor afvallen zonder dieet? En wat zijn de nadelen als ik het niet doe?

Zoek niet, maar vind!

Je zult het vast herkennen dat je al een poos zoekt naar het geheim, de sleutel, kortom naar een blijvende oplossing. Besef daarbij dat juist als je vastzit in een probleem, het meestal niet meer lukt om iets verder te kijken en zaken helder te krijgen. Het lijkt dan alsof je in een grote mistbank bent belandt. Je aandacht gaat dan vooral uit naar je issue, wat je ervoor moet laten, wat de consequenties zijn en wat het met jezelf doet dat het steeds niet lukt. Ik raad je aan om te stoppen met zoeken naar wonderen buiten jezelf, vind de kracht in jezelf!

Een leven waarin je ontspannen kunt genieten van eten

Als het jou lukt om vanuit een andere perspectief naar jezelf, je issue en oplossingen te gaan kijken, dan zal je andere keuzes gaan maken. En andere keuzes leiden tot andere resultaten. Wat heb je daarmee te verliezen, behalve je kilo’s?

Ik gun jou een leven waarin je blij bent met jezelf en je lichaam! Een leven waarin jij ontspannen kan genieten van lekker eten! Zou jij willen kiezen voor anders afvallen, maar daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken en soms een liefdevol schopje onder je kont? Laat niet weer een jaar voorbij gaan. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek om te kijken of mijn werkwijze bij jou past.

Heel veel succes, geluk en liefde voor jezelf! Wie weet tot ziens!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om je eigen afslankexpert te worden en je hoeft nooit meer op dieet.