Dieetleed

afvallen-zonder-dieet

Moet je op dieet als je overgewicht hebt?

De tijd van kerstkransjes en oliebollen is voorbij. Velen hebben voor het nieuwe jaar het voornemen gemaakt om af te willen vallen. Ze gaan op zoek naar het zoveelste dieet dat wonderen belooft. Zoek jij naar iets wat je vandaag kunt nemen en je belooft morgen slank te zijn? Zeker het is verleidelijk, maar als je heel eerlijk bent weet jij ook wel dat wat te mooi lijkt om waar te zijn, dat ook meestal is. We hebben allemaal geleerd van teveel of verkeerd eten word je dik. En we hebben geleerd dat als je overgewicht hebt, dan moet je op dieet. Helaas is dat echter een misvatting, want afvallen met dieet leidt tot een tijdelijk effect en tot jojo-en. Wil je echt iets veranderen, kies dan voor het veranderen van je eet- en leefgewoonten, afvallen zonder dieet!

Dieet

Natuurlijk begrijp ik best dat mensen een dieet gaan volgen. Het is vaak een snelle en makkelijke manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Wie wil dat niet? Maar uiteindelijk kent iedereen die al eens één of meerdere diëten hebben gevolgd de nadelen. Het maakt je hongerig, humeurig, het vertraagt je stofwisseling, het is tijdelijk en je leert er niets van.

Zoals je ongetwijfeld weet, is in Nederland een ware dieetcultuur ontstaan. Het ene dieet is net op de markt en ja hoor het volgende dieet dient zich alweer aan. Ik geloof niet dat dit de mensen op de lange termijn verder zal helpen. Overgewicht is een serieus probleem dat in deze maatschappij steeds vaker al in de kinderjaren ontstaat. Een serieus probleem behoeft een serieuze aanpak. Voor mij betekent dat geen poeders, shakes, pilletjes, calorieën tellen of honger lijden.

Afvallen zonder dieet

Is er dan helemaal geen hoop om het jojoën te doorbreken en een blijvend resultaat te bereiken? Jawel, er is wel degelijk hoop! Om blijvend af te vallen is een gezond eet- en leefpatroon van belang. Maar dat is niet het enige. Wat is de oorzaak dat het je niet lukt om een gezond gewicht te bereiken? Als je onderzoekt wat jou belemmert, kun je gaan kijken naar passende en haalbare oplossingen. Je zult dan heel veel leren over jezelf, je valkuilen en je patronen. Zie het als een stuk persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt inzicht, doet kennis op en leert vaardigheden aan om een betere levensstijl te ontwikkelen. Dit heeft een gezond gewicht en vitaliteit als gevolg. Je kunt daarbij ook nog lekker blijven eten en genieten!

Ook jij hebt alles in je wat er nodig is om af te vallen, gezond te zijn en het leven te leiden dat je verlangt en verdient! De beslissing die je moet nemen is: ga je jezelf wijsmaken dat er ergens een nieuw geweldig dieet bestaat met snelle en makkelijke resultaten of kies je voor een gezonde manier van afvallen met blijvend resultaat? Ik zou het wel weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.