Gezond afvallen zonder dieet

Een ander resultaat, vraagt om andere keuzes

Kies voor gezond afvallen zonder dieet als je iets blijvend wilt veranderen in je leven. Wil je een ander resultaat, zal je andere keuzes moeten maken. Het is belangrijk dat je bewust wordt wat je nu doet en wat niet werkt op weg naar je doel. Doe nieuwe inzichten en kennis op en leer nieuwe vaardigheden. En je kunt nog zoveel Googlen, video’s bekijken, blogs en boeken lezen, als je niet in actie komt gaat er niets gebeuren. Dus vooral wat je leert, omzetten in gedrag. Als je dat consequent doet, zullen er nieuwe gewoonten ontstaan.

Doe maar gewoon, dan doe je al gezond genoeg

De meeste mensen die willen afvallen, denken aan het volgen van een dieet. Van koolhydraatarm, tot Sonja Bakker of Paleo. Er zijn zoveel wegen die naar Rome leiden. Voor velen maakt dat het er niet makkelijker op. Je wilt eigenlijk gewoon afvallen, maar met zoveel aanbod en verschillende meningen weet je misschien niet meer wat nu jouw weg is… Gezond afvallen zonder dieet, is eigenlijk ‘doe maar gewoon, dan doe je gezond genoeg’.

Slank de zomer door

Hoe mooi zou het zijn als je nu start en tijdens je vakantie 8-12 kilo lichter bent en je fitter voelt. Misschien heb je het internet al afgestruind en beloftes zien voorbij komen dat je over 3 maanden zelfs minimaal 20 kilo lichter kan zijn. Voor velen erg verleidelijk, maar ik persoonlijk geloof er niet in en sta er niet achter. Is het al bijna zomer of is de zomer voorbij, het maakt niet uit. Elke dag is een goede dag om te beginnen!

Elk voordeel heeft ook nadelen

Snel afvallen gaat vaak gepaard met een programma dat te drastisch is voor het lichaam. Je zult de zomer dan inderdaad slanker tegemoet gaan, maar helaas ook met een slappere huid. Naast gewicht zal je ook spieren kwijtraken, daar word je niet echt beter van. Een blijvend gezond gewicht gaat samen met een goed werkende stofwisseling. En om dat te bereiken is het belangrijk dat je spiermassa zoveel mogelijk behouden blijft. Je wilt vet kwijtraken en het is daarom zeker de moeite waard om eerst goed na te denken wat je wilt en hoe je het gaat aanpakken. Minder gewicht op de weegschaal of een beter gestroomlijnd, strakker lichaam?

Gemakkelijk en snel

En is gemakkelijk en snel wel echt zo ‘gemakkelijk en snel’? Ik denk van niet. Een dieet is vaak op wilskracht werken aan een tijdelijke gedragsverandering. Je maakt dan de keuze voor een quick fix waarmee je snel resultaat wilt op korte termijn. In 95% van de gevallen zal het resultaat ook alleen voor de korte termijn zijn. Besef dus dat je uiteindelijk over een paar maanden weer op hetzelfde punt staat. Is dat wat je echt wilt?

Valkuilen

Je kunt pas doelgericht iets blijvend veranderen als je bewust bent waar het misgaat. Als je gaat werken aan bewustwording en van daaruit stap voor stap aan gedragsverandering, kun je gezonder afvallen zonder dieet. Je leert keuzes maken die je op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Wil jij inzicht in de meest gemaakte afslankvalkuilen en hoe je die kunt voorkomen? Schrijf je dan hier in voor mijn gratis ebook. Zou je graag lid willen worden van de gratis community ‘afvallen zonder dieet’? Ik heet je van harte welkom! Meld je hier aan.

afvallen zonder dieet met Mandy

Mijn naam is Mandy en het is mijn missie om drukbezette 40+ vrouwen te motiveren en inspireren tot goede zelfzorg. Geen strijd, maar ontspannen en stap voor stap werken aan gezonde eet- en leefgewoonten. Streng lijnen is achterhaald en leidt tot het jojo-effect. Goede zelfzorg leidt tot een goede relatie met eten, een blijvend gezond gewicht en meer plezier in het leven.

Jouw wens op een vitaal leven, is mijn uitdaging! In mijn (online) programma en persoonlijke begeleiding, leer ik je graag hoe jij op eenvoudige wijze en ondanks een drukke agenda, toch kunt kiezen voor gezond en lekker. Geen hypes, quick fixes of apart koken, maar volop genieten van smaakvol eten. Leer bewust te kiezen, bewust te eten en bewust te ‘zondigen’, dan hoef je nooit meer op dieet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.