Goede voornemens afvallen en een gezonde leefstijl laten slagen

Goede voornemens opgeven

Elk jaar worden met een nieuw jaar voor de deur goede voornemens gemaakt. Onder andere over afvallen en een gezonde leefstijl. Helaas blijkt echter uit onderzoek dat de meesten op 12 januari hun goede voornemens al opgeven. Lees hier wat nodig is om je goede voornemens wel vol te gaan houden.

Aandachtspunten

Als je wilt slagen, is het belangrijk om je verwachtingen bij te stellen. Het gaat zoals uit het onderzoek blijkt vooral mis door de te hoge verwachtingen die mensen vaak hebben. Wil jij slagen, dan is het belangrijk dat je kiest voor een aanpak die jou met kleine en eenvoudige stappen op weg helpt. Je hebt er niks aan om met een programma aan de slag te gaan dat jou overweldigd. Op internet is veel gratis aanbod, maar de kans dat je door de veelheid al snel door het bos de bomen niet meer ziet, is enorm groot.

Wat is nodig en wat is overbodig

Iedereen is anders en heeft andere behoeften. Het is belangrijk om te ontdekken wat bij jou past. Vooral wat je ook op de lange termijn kunt volhouden. Als jij enorm van brood en pasta houdt, is een koolhydraat-arme leefstijl minder geschikt. Een gezonde leefstijl gaat in ieder geval niet om afzien, doorbijten, regeltjes etc. Het gaat over een gezonde basis. Daarin jouw weg vinden. En ja, soms is dat in het begin best even wennen.

Ook jij kunt gezonder leven

Ik hoor regelmatig uitspraken van mensen als, ‘ik lust gewoonweg geen gezond eten’. Als je gezonder wilt leven, hoort daar gezond eten bij. Als jij de deur dicht doet, voordat je deze echt hebt opengezet dan gaat het niet lukken. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik weet zeker dat eenieder een gezonde leefstijl kan aanleren. Er zijn zoveel smaaksensaties. Een Italiaanse groenteschotel smaakt anders dan een Marokkaanse groenteschotel, zelfs met dezelfde ingrediënten. Het zijn de kruiden die anders smaken. En misschien gebruik je bij het ene gerecht pasta en bij het andere gerecht couscous. Niet heel anders, maar een totaal andere smaak.

Ga op ontdekkingstocht

Wil je een gezondere leefstijl, dan begint dat met je openstellen. Erop vertrouwen dat er ook voor jou stappen vooruit zijn te zetten. Stapje voor stapje wennen aan nieuwe smaken en gezondere keuzes. Soms gaat het door met bepaalde producten een switch te maken. Bijvoorbeeld door van witte meelproducten over te stappen naar volkoren producten. Geef je smaakpapillen de kans om te wennen aan nieuwe smaken. Je zult zien, gaandeweg krijg je er zelfs plezier in. Voor mij was het een openbaring dat gezond en lekker zo goed samen kon gaan.

Wilskracht

Ik persoonlijk geloof niet in wilskracht, wel in motivatie vanuit innerlijke kracht. Iets willen bereiken is belangrijk. Maar ik zie vaak veel spanning ontstaan bij mensen die willen afvallen. Het wordt al gauw meer moeten dan willen en daar gaat het naar mijn mening mis… Moeten afvallen werkt namelijk niet. Lees er hier meer over. 

De weg is nooit recht en stijl

Het is belangrijk om te beseffen dat verandering met bochten en hobbels gepaard gaat! Zie het pad van verandering als een weg met vele zijwegen. Je bent op een hoofdweg waar aan het einde jouw doel ligt te wachten. Maar voordat je bij het doel aankomt, zijn er vele zijwegen. Ook deze trekken jouw aandacht en door vastgeroeste patronen zal je regelmatig op een zijweg terecht komen. Misschien soms zelfs even de weg kwijtraken. Bewustwording van wat er gebeurt is de eerste stap. Mildheid en vriendelijkheid is een tweede belangrijke stap. Je bent mens, dus verbaas je vooral niet dat je menselijke trekjes vertoont.

Ons brein

We weten allemaal dat ons brein van patronen houdt. Een gewoonte doorbreken kost uiteraard meer energie dan je ingesleten pad volgen. Maar heb jij goede voornemens en wil jij graag van een belemmerende gewoonte af, dan is het belangrijk om te werken aan het aanleggen van nieuwe breinpaden. Het brein is beïnvloedbaar en aan verandering onderhevig, dit wordt neuroplasticiteit genoemd. Om neuroplasticiteit te stimuleren is het belangrijk het brein actief te houden. Ga stap voor stap aan de slag met gezonde eet- en leefgewoonten, zorg dat je jouw hersenen positief blijft prikkelen en in een goede conditie houdt. Daardoor zal je meer energie krijgen, vitaler worden en je zult je beter gaan voelen! Kies voor jezelf – investeer in jezelf in 2020. Zet vandaag al de eerste stap!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gratis-ebook-gezond-afvallen-zonder-dieet

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om een vitale vrouw te worden en je hoeft nooit meer op dieet.

Heb je een vraag of wil je in aanmerking komen voor een gratis advies- en kennismakingsgesprek? Dat kun je hier doen.