In 10 weken, 20 kilo afvallen?

Als het te mooi lijkt om waar te zijn…

Wil jij graag afvallen en klinkt het jou als muziek in de oren ‘snel en gemakkelijk 20 kilo kwijt in 10 weken’. Dat kan ik me goed voorstellen! Maar niks is wat het lijkt en ook jij weet ‘als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal te mooi om waar te zijn.

Afvallen en dan?

Als je alle mooie beloftes van de crashdiëten moet geloven, zou iedereen in Nederland een gezond gewicht moeten hebben. Zoals je wellicht weet is dat helaas niet zo. Velen vragen zich af, hoe kan dat toch? Ik doe zo hard mijn best, eet bijna niks en toch lukt het niet om een blijvend gezond gewicht te bereiken. Afvallen dat lukt de meesten wel, zeker in de beginfase. En dat is logisch als je op een gegeven moment zo sober leeft dat er amper nog iets aan calorieën binnenkomt. Het probleem is niet het afvallen, maar een blijvend gezond gewicht behouden in plaats van een jojo worden.

Heb ik gefaald?

En weet je wat ik nu het ergste vindt. Dat ik vaker hoor dat mensen die last hebben van het jojo-effect, gaan twijfelen aan zichzelf. Denken dat ze gefaald hebben. Zo jammer, want het ligt niet aan jou! Jojoën komt vaak voort vanuit een dieetverleden. We worden overstelpt met mooie beloftes van vele diëten en men gelooft dat het DÈ oplossing is. Ik ben van mening dat het voor de meesten juist de oorzaak is van het jojo-en, met als gevolg steeds meer overgewicht! Ik zie vaker dat mensen met overgewicht schrikken als ik n.a.v. hun eetdagboek zeg dat ze te weinig eten. Ze zijn na ieder dieet steeds minder gaan eten en zitten in een vicieuze cirkel van aankomen en afvallen.

Gewoon leren eten en afvallen

Het lichaam heeft zo zijn eigen “gebruiksaanwijzing”. Daar gaat een crashdieet eigenlijk tegenin. Je denkt ik verlies kilo’s, maar helaas is dat voornamelijk verlies van spiermassa. Spieren verbruiken meer calorieën dan vet en zijn dus nodig voor het verkrijgen en behouden van een gezond gewicht. Na een crashdieet zal je daardoor minder calorieën verbranden dan voorheen, met vaak het jojo-effect als gevolg. Daarbij ondermijnen diëten de kracht in jezelf en je zelfvertrouwen. Crashen is zo drastisch dat het alleen tijdelijk is vol te houden. Een tijdelijke verandering van gedrag, met een tijdelijk effect. Het wordt dus tijd dat we gewoon weer leren eten, gezond met ook wat lekkers dat minder verantwoord is op z’n tijd! Lees hier hoe je kunt beginnen met gezond afvallen.

Bewust kiezen, bewust eten en bewust zondigen!

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Zou je meer willen weten over mijn werkwijze en kun je wel advies gebruiken? Klik dan hieronder op de roze knop en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een gesprek waarin je al waardevolle tips/advies kunt tegemoet zien.

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om je eigen afslankexpert te worden en je hoeft nooit meer op dieet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.