LINDA lijnt

Linda lijnt

Doe jij mee aan LINDA.lijnt?

Het lijkt erop dat heel Nederland op de hoogte is van LINDA lijnt. Iedereen kan zich inschrijven en zes weken lang de nieuwsbrief ontvangen met vlogs van Linda. En daarbij oefeningen van Linda’s personal trainer Carlos Lens, persoonlijke verhalen van LINDA lijners en veel tips van (di)eetgoeroes. Samen lijnen geeft volgens Linda een gevoel van een stok achter de deur. Ik geloof ook in de kracht van samen, het kan je steun geven en het kan je motiveren en inspireren! Maar om eerlijk te zijn betwijfel ik of het een stok achter de deur is. Dan zoek je volgens mij toch beter persoonlijke begeleiding. Maar desalniettemin, Linda heeft een enorm bereik en deze actie heeft inmiddels al tot meer dan 130.000 volgers voor LINDA lijnt op Facebook geleid. Allemaal mensen die ervoor willen gaan om wat overtollige kilo’s voor de zomer af te vallen. De grootte van de groep en het openbare forum zal niet voor iedereen werken, maar er zullen zeker mensen zijn die worden gemotiveerd om op een gezonde manier af te gaan vallen. Hoe mooi is dat!

Gezond afvallen

Gelukkig kiest Linda voor gezond afvallen en niet voor crashen. Hopelijk zullen mensen hierdoor aangespoord worden af te stappen van crashdiëten en afslankproducten. LINDA lijnt is een traject van zes weken. Lijnen staat vaak gelijk aan tijdelijke aanpassingen met als doel een aantal kilo kwijtraken. Helaas betekent dat als je iets tijdelijk doet, dit ook een tijdelijk effect heeft. Een gezond gewicht bereiken is vaak niet eens het probleem, maar een gezond gewicht behouden… Het lijkt erop dat Linda nog wat overtuigingen in de weg zitten. Maar net als ieder ander is het juist de uitdaging daar wat aan te doen. Ook hierin zou Linda een goed voorbeeld voor andere vrouwen kunnen zijn!

“Als je denkt dat je iets kunt, heb je gelijk. Als je denkt dat je iets niet kunt, heb je gelijk”    –    Henry Ford

Tegengeluiden

Ondanks dat het om een lijntraject gaat, er tegengeluiden en zelfs een tegenactie is, geloof ik wel in de goede intenties die Linda heeft! Meerdere mensen worden wat ik lees negatief beïnvloedt omdat Linda maar 5 lullige kilo’s hoeft af te vallen en zich buffel tussen de gazelles noemt.  Veel reacties en opmerkingen dat het alleen om marketing gaat. Iedereen heeft natuurlijk recht op een eigen mening. We kijken allemaal door een filter naar een situatie en van daaruit reageren we. Dat is prima! Het is de bril waardoor je kijkt die bepaalt wat je ziet, denkt, voelt, zegt en hoe je handelt. En ook al gaat het hier zeker ook om marketing, Linda is voor mijn gevoel absoluut een mensen-mens die voor een win-win situatie gaat. Ik kan het daarom alleen maar toejuichen dat zij haar bekendheid en bereikbaarheid inzet om mensen te motiveren. Ze wilt iedereen bewustmaken dat lijnen ook zonder dieet kan. Daarbij koppelt ze het goede doel aan haar actie en dat zorgt bij mij toch ook voor een warm gevoel en respect.

Lullige kilo’s

En of je nu 3, 10 of 25 kilo wilt afvallen, het is voor iedereen persoonlijk wat teveel is of onprettig voelt. Iemand kan het maar een lullig aantal kilo’s vinden, maar uiteindelijk gaat het er om wat jij voelt en wilt. We zijn allemaal anders, van binnen en van buiten. Zelfacceptatie is erg belangrijk, maar het zal altijd zo zijn dat de één zichzelf makkelijker accepteert en meer zelfvertrouwen heeft dan de ander. Zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld en zelfacceptatie worden vaak gerelateerd aan uiterlijkheden. En zeker is het te begrijpen dat iemand die is afgevallen, daarna meer zelfvertrouwen heeft. Het is echter naar mijn mening zeker niet altijd zo, dat slanke en/of mooie mensen meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld hebben. Er zijn meerdere zaken die hier meespelen.

Als Linda zichzelf buffel tussen de gazelles noemt, waarschijnlijk ook omdat ze in een omgeving verkeert waar vooral veel slanke dennen rondlopen, dan is dat hoe zij dat voor zichzelf voelt. Het is voor iedereen een keuze of je je daardoor aangesproken of negatief beïnvloedt voelt. Ook hier geldt door welk filter kijk je? Je karakter, gevoeligheid, eerdere ervaringen, kunnen maken dat het jou wel of niet raakt. Maar het gaat nooit om wat een ander vindt en ook niet om de kilo’s of de maat die je draagt! De één voelt zich supergoed in maat 42 terwijl een ander zich met een maat 36 nog te dik voelt. Het gaat om jouw gevoel in je eigen lijf, jouw perceptie en je eigen beleving! En dat is gewoon heel persoonlijk.

Goede intenties

Ik zie graag de goede intenties van Linda en wens iedereen die mee doet heel veel succes! En of je nu wilt afvallen met de schijf van vijf, koolhydraat arm of met natuurlijke voeding. Linda geeft richtlijnen en tips, ze vertelt je niet wat je allemaal wel of niet mag eten. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en de beste methode is iets kiezen dat bij jou past en wat je kunt volhouden. Iets waarvan je weet dat het voor jou een leefstijl kan worden, zodat je als je bent afgevallen, je bereikte gewicht kunt behouden.

Afvallen zonder dieet - Health2Happiness Lesuden -Amersfoort

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.