Pijn en pleisters plakken

Ongemak en pijn

Voor vrouwen rond de veertig jaar breekt een nieuwe levensfase – de overgang aan. Voor velen gaat de overgang met fysiek, emotioneel of mentaal ongemak en pijn gepaard. En regelmatig ook met verdriet en machteloosheid. De eerste menselijke reactie die we dan hebben is afleiding zoeken en doorgaan. Weg van het ongemak, weg van spanningen en weg van pijn. In onze snelle Westerse maatschappij lijkt er geen ruimte voor pijn en ongemak. We plakken pleisters en gaan door. Ik noem het pleisters, alles waarin we kunnen vluchten om onze gevoelens te bedekken. Dat gebeurt niet vanuit ons gevoel, maar vanuit ons hoofd. Iedereen kiest een eigen pleister. Veelgebruikte pleisters zijn teveel eten, teveel drinken, roken, gokken of drugs. Maar ook shoppen of de hele dag op internet en social media kan een vlucht en een pleister zijn die onderliggende gevoelens bedekt. Zo beschermen we onszelf tegen emoties en gevoelens die we als bedreigend of onacceptabel ervaren.

Ideaalplaatje

Op social media laten we ons leukste gezicht en meest waardevolle momenten zien. De pijn en het verdriet passen uiteraard niet in dat ideaalplaatje. En zeker niet in onze ‘blijf altijd positief’ mindset. We geloven zonder dat we dat meestal bewust doorhebben, dat pleisters plakken ons helpt om aan de pijn voorbij te kunnen gaan. Maar is dat wel echt zo? Heeft het jou iets opgeleverd de afgelopen jaren of is het een vicieuze cirkel waarin je al jaren vastzit? Het maakt niet uit of je vlucht in eten, drank of shoppen. Als jouw pleister zowel je beste vriend als je vijand is, dan is er werk aan de winkel!

Verbinding

Helaas zijn veel vrouwen gewend geraakt aan hun zorgtaak en om veel ballen hoog te houden. Denken misschien zelfs dat ze zich niet moeten aanstellen. Ze gaan al jaren in de stand, tanden op elkaar en doorgaan. Hebben woeste stormen doorstaan. Hoe lastig is het dan om te beseffen, dat pijn en verdriet er ook mogen zijn? Zeker als je nooit hebt geleerd om deze toe te staan. Ik denk dat het voor veel vrouwen die zich niet gezien en gehoord voelden, een hele opgave is. Niet of onvoldoende gezien en gehoord worden, is pijnlijk en verdrietig. Vrouwen zijn vaak gericht op de ander en andermans behoeften, waardoor zij hun eigen behoeften uit het oog verliezen. Maar helaas verlies je daardoor ook de verbinding met jezelf. Het is voor elke 40+ vrouw belangrijk om de stap te zetten, weer in verbinding te komen met zichzelf en haar eigen behoeften. Het zal je een krachtigere en blijere vrouw maken.

Onder de pleister kijken

Als blijkt dat een pleister plakken niet meer helpt, is er werk aan de winkel. Voor veel vrouwen die jarenlang pleisters hebben geplakt en nu vastlopen, is het tijd om onder de pleister te kijken. Het is tijd om je niet meer steeds te wenden naar de buitenwereld, maar om vaker naar binnen te keren. Het is tijd voor goede zelfzorg en de relatie body-mind te herstellen! Je af te vragen, hoe ga ik om met de overgang, het ongemak en de pijn? Om jezelf uit belemmerende overtuigingen te bevrijden en te kiezen voor mentale vrijheid. Als je leert wat nodig en wat overbodig is, kan ook jij meer balans vinden. Dit is voor of tijdens de overgang extra belangrijk.

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is nodig, jezelf teveel ontzeggen zoals tijdens een dieet is overbodig. Helaas zie ik vaak dat de ene pleister wordt ingeruild voor de ander. Van teveel eten naar een dieet. Beiden zullen je niet op weg helpen naar balans en beiden staan een vitaal en plezierig leven in de weg.

Het is belangrijk om eerst te kijken waar en op welke momenten het bij jou vooral misgaat. Fysieke, emotionele en mentale klachten hebben invloed op elkaar, we zijn als mens een geheel en bestaan niet uit aparte delen die onafhankelijk van elkaar functioneren. Ga op ontdekkingsreis en ontdek waar begint het voor en bij jou? Wat zijn jouw klachten en hoe en waardoor zijn deze ontstaan? Analyse leidt tot inzicht!

De basis is je fundering

In balans komen doe je niet in een dag of in een week. Het is een proces dat in stapjes gaat. Vanuit mijn eigen ervaringen tijdens de overgang en burn-out, heb ik de Vitale Vrouw Leefstijlmethode ontwikkeld. Van daaruit begeleid ik vrouwen naar fysieke, emotionele en mentale balans. Deze drie pijlers staan centraal in mijn begeleiding en coaching. Ten eerste werk je aan een gedegen basis op deze drie vlakken, dat is je fundering. Je kunt hier meer lezen over fysieke balans, afvallen en een gezond eetpatroon. Velen zien op tegen de kilo’s tijdens de overgang en de volgende pleister in de vorm van een dieet wordt geplakt. Het is belangrijk om goed leren om te gaan met belemmerende gedachten en angsten. Als je het goed aanpakt en goed voor jezelf leert zorgen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal, is het helemaal niet nodig om kilo’s aan te komen.

Op weg naar balans

Heb jij genoeg van pleisters plakken en wil je uit de vicieuze cirkel stappen? Ik leer je graag wat nodig is om de balans te vinden. Waardoor jij betere en gezondere keuzes gaat maken. Je doet inzichten op, waarmee jij stap voor stap steeds meer in je kracht komt. En ik leer je praktische tools, die vanuit eenvoud jou op weg gaan helpen om een vitale vrouw te worden.

Wil je meer informatie over mijn visie en werkwijze? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvende healthcall aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gratis-ebook-gezond-afvallen-zonder-dieet

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om drukbezette vrouwen en mama’s te motiveren naar een gezonde leefstijl. Geen strijd, maar ontspannen met eten leren omgaan. Voeding is meestal de oorzaak van overgewicht, maar niet de oplossing. Ik draag graag bij aan de inzichten hoe je weer de regie kunt krijgen over jouw leefstijl.

In mijn programma en begeleiding, leer je hoe je eenvoudig, ondanks een drukke agenda en gezinsleden die niet hoeven afvallen, kunt kiezen voor gezond en lekker. Met als doel samen genieten van een blij, gezond en vitaal leven! Leer wat nodig is om een vitale vrouw te worden en je hoeft nooit meer op dieet.

Heb je een vraag of wil je in aanmerking komen voor een gratis advies- en kennismakingsgesprek? Dat kun je hier doen.