Verander je leefstijl

Gezond afvallen is meer dan alleen met voeding en beweging bezig zijn. Alleen maar minder eten en meer bewegen is vaak niet genoeg. Was het maar zo simpel. Aan gewichtstoename ligt vaak een oorzaak ten grondslag.

Het kan o.a. een manier zijn om te vluchten, troosten en om te verdoven.  Op een bepaald moment is er een patroon ontstaan om te kiezen voor ongezond eten en drinken, terwijl er een onderliggende behoefte was. Uiteindelijk verliezen veel mensen de controle en daarmee ook meestal het geloof in zichzelf.

Verander je leefstijl en laat je bewustzijn groeien

Wil je werken aan blijvend gewichtsverlies, dan is het belangrijk om ook te kijken naar de onderliggende oorzaak. Een dieet kan je daar niet mee helpen. Het is een ontwikkelingsproces wat je uiteindelijk veel zal opleveren, zoals verandering van je leefgewoonten, gewichtsverlies, meer energie en  persoonlijke groei. Je onderzoekt belemmerende overtuigingen en je gedragspatronen. Je doet veel kennis op en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Je wordt je bewuster van de keuzes die je maakt en waarom. Je leert jezelf steeds beter kennen en hierdoor groeit je bewustzijn. Hoe bewuster je wordt, des te meer kans je hebt om te kunnen veranderen.

Kan ik wel mijn leefstijl veranderen?

gezond gewichtVoor iedereen is het mogelijk om te veranderen. Belangrijk is om te weten wat je einddoel is en hoe je daar komt. Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP genoemd kan je helpen om dat doel te bereiken. NLP is gebaseerd op onderdelen uit de gedragstherapie. Het geeft je een handleiding hoe jij het beste je brein gebruikt. Als het ware te besturen met taal, zodat jij je weer beter voelt en beter je leven kunt leiden zoals jij dat wilt.

Omdat het in het verleden niet is gelukt om blijvend af te vallen, wil dat nog niet zeggen dat het niet mogelijk is. Het betekent alleen dat je de juiste manier nog niet gevonden hebt om je doel te bereiken. Het is belangrijk dat je mild blijft voor jezelf! NLP leert je dat er geen falen bestaat, alleen feedback. Zodoende kun je steeds bijsturen en waar nodig andere keuzes maken. Blijvend afvallen en persoonlijke groei gaan hand in hand.

afvallen zonder dieet met MandyMijn naam is Mandy. Als gewichts- en lifestylecoach is het mijn missie om druk bezette vrouwen, die graag verantwoord willen afvallen, op weg te helpen naar een blijvend gezond gewicht. Ik heb daarvoor een methode ontwikkeld die uitgaat van afvallen zonder dieet. Weer ontspannen met eten omgaan, bewust kiezen, bewust eten en bewust zondigen. Gewoon omdat het werkt, ongeacht je leeftijd! Ik bied een uitgebreid online 12 stappenplan, individuele begeleiding en groepsbegeleiding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *