Water met een smaakje

Vandaag een gastblog van Monique Lammertse-Vree. Zij geeft ons inzicht in het gebruik van essentiële oliën. Ik gebruik ze zelf sinds kort ook en ik kan het iedereen aanbevelen. Monique weet er echt veel van en kan je er alles over vertellen. Zij maakt zelf gebruik van de pure oliën van Young Living en heeft om haar ervaringen te delen en vragen te beantwoorden een Facebookgroep opgericht. De oliën kunnen ook ondersteunend werken bij het afvallen. Daarvoor is een speciaal afval protocol en in de Facebookgroep kun je jouw vragen daarover stellen.

Essentiële oliën

Voor je gezondheid is het belangrijk om elke dag water te drinken. Velen vinden dat best lastig. Je kunt er dan ook een schijfje citroen, een blaadje munt of zelfs fruit in doen. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals een glas water met een druppel essentiële olie. Heerlijk en ook nog gezond!

Kies wel voor pure essentiële oliën, zoals bijvoorbeeld mijn favoriete merk Young Living. Deze hebben naast een goede smaak tevens een therapeutische werking.

Voor mij persoonlijk ging er een nieuwe wereld open toen ik in aanraking kwam met de essentiële oliën van Young Living. Inmiddels drink ik mijn water met een smaakje, zoals met de smaak van Lemon, Peppermint, Grapefruit, Citrus Fresh, Orange of Tangerine. En het mooie is, dat naast de lekkere smaak, de oliën je ook zullen ondersteunen bij mentale en fysieke problemen.

Ik zal hieronder uitleggen waar de olie van is gemaakt en wat het voor je lichaam kan doen.

Lemon

De Lemon heeft een zuivere citrusgeur, die opbeurend werkt. Deze is gemaakt van de schil van de citroen. Dit heeft als grote voordeel dat het je glazuur van je tanden niet aantast. Als je een schijfje verse citroen in je water doet, zou je eigenlijk altijd een rietje moeten gebruiken. Dat is bij de olie niet het geval. Lemon olie ondersteunt o.a. als je verminderde energie hebt, bij onrust, infecties, insectenbeten, concentratie (evt. in combinatie met Peppermint) en is ontsmettend. Ook handig bij het schoonmaken in huis.

Peppermint

De Peppermint heeft een sterk en fris aroma. Het ondersteunt o.a. een gezonde spijsvertering, geeft energie en helpt je focussen, maar geeft ook verlichting bij koorts, hoofdpijn, verbranding bij het zonnen, wagenziekte en opvliegers.

Grapefruit

Grapefruit heeft een fris, citroenachtige aroma dat stimulerend en opwekkend is. Deze olie heeft een licht ontgiftende werking, het stimuleert de stofwisseling. Het is desinfecterend, vocht afdrijvend en werkt verfrissend, activerend en kan stress en angst verlichten.

Citrus Fresh

De Citrus-Fresh is een ontspannende, rustgevende mix. Het is een combinatie van Lemon, Orange, Tangerine en Mandarin, Grapefruit en Spearmint. Het ondersteunt het immuunsysteem en de algehele gezondheid. Het geeft een gevoel van vreugde en is opwekkend. De olie werkt ook als een luchtreiniger.

Orange

Orange heeft een verfrissende, zoete, citrusachtige aroma dat opwekkend werkt, terwijl het ook een kalmerende invloed heeft. Het ondersteunt o.a. bij spijsvertering, verstopping, angsten en vette huid.

Tangerine

Tangerine olie is een kalmerende essentiële olie met een zoet, pittig aroma, vergelijkbaar met de olie Orange. Het werkt o.a. ontspannend, krampstillend, geeft ondersteuning voor de spijsvertering, bij luchtweg problemen en verbetert de bloedcirculatie.

Diffuser

Je kunt de oliën van Young Living ook goed gebruiken in de diffuser. Zo gaat bij ons ‘s morgens vaak de Tangerine, Lemon en Peppermint in de diffuser. Dat brengt wat vrolijkheid aan de ontbijttafel met 2 tieners .

Zo heeft elke olie bepaalde eigenschappen die je op allerlei vlakken kunnen ondersteunen.

Ik sta alleen garant voor inname van de pure oliën van Young Living.

Aandachtspunten!

De citrusoliën van Young Living mogen alleen gebruikt worden in een glazen glas/fles. Citrusoliën zorgen namelijk voor afbraak van afvalstoffen. Bij een plastic flesje breken citrusoliën ook het plastic af, en die afvalstoffen wil je natuurlijk niet in je water hebben zitten en binnen krijgen. Er is maar 1 soort plastic die niet afgebroken wordt door essentiële oliën: PP (polypropeen), met recyclecode 5 – dat staat meestal onderop. En vergeet ook de dop niet te checken! De diffusers van Young Living zijn van PP gemaakt. Er zijn flessen te vinden van PP-plastic en waarvan ook de dop PP is.

Let op: de (gewone) Dopper is niet geschikt voor essentiële oliën, ook al staat onderop PP: de beker wordt afgebroken.

Kennismaken

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden en zou je willen weten wat deze oliën voor jou kunnen betekenen? Je kunt je hier aanmelden in mijn Facebookgroep Young Living ~ Monique Lammertse Vree.

Als je je aanmeldt bij mijn groep en je geeft aan dat je het via dit blog kent, dan ontvang je van mij een paar druppels olie om het uit te proberen.

En heb je vragen, of zou je een keer naar een inloopavond willen komen, neem dan contact op via Monique Lammertse Vree

Enjoy the oils!

Monique Lammertse Vree
Young Living

afvallen zonder dieet met Mandy

Mijn naam is Mandy en het is mijn missie om drukbezette 40+ vrouwen te motiveren en inspireren tot goede zelfzorg. Geen strijd, maar ontspannen en stap voor stap werken aan gezonde eet- en leefgewoonten. Streng lijnen is achterhaald en leidt tot het jojo-effect. Goede zelfzorg leidt tot een goede relatie met eten, een blijvend gezond gewicht en meer plezier in het leven.

Jouw wens op een vitaal leven, is mijn uitdaging! In mijn (online) programma en persoonlijke begeleiding, leer ik je graag hoe jij op eenvoudige wijze en ondanks een drukke agenda, toch kunt kiezen voor gezond en lekker. Geen hypes, quick fixes of apart koken, maar volop genieten van smaakvol eten. Leer bewust te kiezen, bewust te eten en bewust te ‘zondigen’, dan hoef je nooit meer op dieet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.